Uusi Suomi - Pauli Liikala - Onko tekoälyssä toistaiseksi paljon porua, mutta vähän villoja?

2.1.2024

Omien havaintojeni mukaan moni henkilö verkostossani on kiinnostunut tekoälystä, mutta ei ole edes kokeillut ChatGPT:n maksutonta versiota 3.5. Niistä, jotka ovat kokeilleet maksutonta versiota, vain harvat ovat siirtyneet käyttämään maksullista versiota 4.0. Ehkä 20 euron kuukausimaksu pitää vielä monet kokeilijat maksuttomassa versiossa.

Yrityksissä ja muissa organisaatioissa hyödynnetään eniten tekoälyä asiakaspalvelussa, jossa on käytössä jo pitkälle kehitettyjä tekoälybotteja. Monissa yrityksissä mietitään kuumeisesti, mistä ja miten tekoälystä saadaan parhaimmat hyödyt. Mikäli kokeilukohteita ei ole valittu yrityksen tai organisaation strategian mukaisesti, saadaan hyötyjä mutta ne ovat toissijaisissa kohteissa.
Tällaisissa yrityksissä tarvitaan ketterää tekoälystrategiaa, jossa asioita suunnitellaan, toteutetaan ja seurataan kvartaaleittain. Tässä kilpajuoksussa tekoälyn hyödyntämisessä menestyvät yritykset ja organisaatiot, jotka ovat innokkaita kokeilemaan ja oppimaan kokemuksistaan.